НОВІТНІ КОРЕКЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ У РОБОТІ З ДИТИНОЮ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ: ЗРОЗУМІТИ ТА ДОПОМОГТИ!

На базі КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Попівської сільської ради відбувся семінар-практикум для психологів, логопедів та дефектологів Попівської, Дубовʼязівської та Бочечківської громад на тему: «Новітні корекційні технології у роботі з дитиною з особливими освітніми потребами: зрозуміти та допомогти».

Захід відкрила директор Центру Віта Манєшкіна, яка ознайомила учасників з програмою семінару, який складався з двох частин.

Перша частина відбулася на базі Центру.

Спікер заходу Анна Лелюх розповіла про «Раннє виявлення дітей з особливими освітніми потребами та червоні прапорці в розвитку дитини».

Корекційний педагог Юрівського ЗЗСО Марина Химченко презентувала показ корекційно-розвиткового заняття «Розвиток мовлення». Лексична тема: Весна.

Завершенням першої частини та підґрунтям для другої частини семінару став виступ спікера Тетяни Чепель «Іпотерапія, як метод роботи з дитиною з особливими освітніми потребами».

Друга частина семінару розпочалася з екскурсійної поїздки до однієї з ферм Конотопського району. Власник ферми Дмитро Русанов розповів про коней та їх значення в роботі з особливими дітьми.

Приємною несподіванкою подорожі стала дегустація смаколиків власного виробництва.

Логічним завершенням заходу стало підведення підсумків семінару та обмін емоціями, які дійсно зашкалювали в кожного учасника заходу.