З початком осені ми помічаємо збільшення звернень. Люди говорять про те, що стикаються з підвищенням депресивних і тривожних станів. Також є тенденція в підлітків — самопошкоджувальна поведінка, суїцидальні думки та суїцидальні ризики.

Про це розповідає Ірина Єфімцова, психологиня нашої онлайн-лінії підтримки. Через зменшення світлового дня восени в людей може погіршуватися психічний стан. Тому в цей період ми завжди підсилюємо можливості нашої підтримки через загальну телефонну лінію та чатботи в телеграмі й вайбері ????

Психологи спеціалізуються на когнітивно-поведінковій терапії, гештальт-терапії, психоаналізі, травматерапії, що дає змогу якісно допомагати дітям і дорослим (див. на картці).

???? «Після занять син став спокійніший і впевненіший. Почав користуватися психологічними вправами, яких його навчила фахівчиня. Щиро дякуємо за надану можливість», — із останніх відгуків про онлайн-допомогу фонду.

Ми ж нагадуємо, що ви не самотні в боротьбі з важкими почуттями через війну. Звертайтеся до нас по фахову психологічну підтримку, коли відчуваєте, що не справляєтеся самостійно:

???? 0800 210 106 (дзвінок безоплатний в межах України)

???? Telegram-бот: https://t.me/voicespsybot

???? Viber-бот: https://is.gd/5xIr0J

___

У рамках проєкту «Інтегроване реагування для забезпечення інклюзивної освіти та захисту дітей і найбільш вразливих верств населення, які постраждали від гуманітарної кризи в Україні». Допомогу бенефіціарам через онлайн-лінію підтримки фінансує Agenzia Italiana per la Cooperazione allo Sviluppo і реалізовують «Голоси дітей» за підтримки благодійного фонду «Дерево Життя — Україна».