Як розв’язувати конфлікти?

Конфлікти з дітьми, нерозуміння молодшого покоління старшим, відчуженість – це неповний перелік викликів сучасних батьків. Сьогодні, у час війни, наші сім’ї проходять ще більше випробувань через стрес і травматичний досвід.

Спільно з дитячим фондом UNICEF Ukraine та Всеукраїнський громадський Центр “Волонтер” ми працюємо над покращенням батьківських компетенцій у громадах по всій Україні.

Так, базова навчальна програма – «Батьківство без стресу» – доступна у кожному Центрі життєстійкості. Адаптована до українських реалій, вона допомагає батькам і опікунам краще розуміти дітей, розпізнавати їхні емоції і правильно реагувати на конфліктну поведінку.

Окрім неї, у цих осередках надається ряд послуг, направлених на укріплення стосунків у родинах: групи взаємопідтримки батьків та осіб, що їх замінюють, заняття з дітьми та підлітками з елементами арт-терапії, ігротерапії, казкотерапії, сімейні та індивідуальні консультації.

Усі активності у Центрах життєстійкості є безкоштовними. А сам простір приймає кожного, незалежно від віку, статусу, гендеру чи місця проживання.

Щоби дізнатися, чи працює вже Центр життєстійкості у вашій громаді, переходьте за посиланням: https://www.msp.gov.ua/news/23555.html

Проєкт реалізується Міністерством соціальної політики і є складовою Всеукраїнської програми ментального здоровʼя Ти як? Першої леді Олена Зеленська

рити